måndag, april 13, 2009

Jag & Jamie

Jag har alltid gillat Jamie Olivers matlagningsprogram, men inte direkt lagat nåt, trots att det mesta han gör ser rätt gott ut. Jag har helt enkelt tyckt mer om Nigella (dels för att hennes recept ofta är snabba(re), dels för att det ÄR roligare med läppstift). Nu har jag på kort tid köpt två Jamie-kokböcker, hans första Den nakne kocken och Middag med Jamie (rea på adlibris). Och till middag idag åt vi en variant av laxreceptet i söndagens DN. Jag hade tänkt göra kycklingen men hittade inge prosciutto på ICA. Hemma hade jag tandoori paste, så det var bara att göra den istället. Eftersom jag läser recpet så slarvigt mindes jag bara fisken. Jag älskar naanbröd, men det brukar de inte heller ha på mitt ICA så det var bara bra att jag missade det för jag hade bara blivit ledsen. Vi åt fullkornsris istället. Gurkyoghurt blev det inte heller, jag var redan så inställd på en sallad med bönor, avokado, gurka, röd lök och paprika. Hursomhelst. Det blev gudagott och alla gillade det, utom Edvin som tyckte att vanlig lax var godare, men han var helt enkelt inte särksilt hungrig efter sin jättelunch på fyra potatisbullar, bacon och lingonsylt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bortsett från en del chokladiga desserter, tycker jag oftast att Nigella gör rätt läbbig mat och Jamies ser nästan alltid mumsig ut.
...MEN! Nigella är ju SÅ snygg (och vår tids enda riktiga jumperflicka) och det enda jag tänker på när jag ser Jamie Oliver är att han behöver oralmotorisk terapi och artikulationsövningar (jag tror också att han stammar i smyg samt har någon sorts bokstavsdiagnos). Och mitt matlagningsintresse är ju lika med noll, så alltså är Nigella min favoritkändismatlagare. Mitt värsta hatobjekt i kategorin är han Per, den avdankade skådisen, som mest står och svettas i sin mat. Usch, vad han är äcklig. Leila (heter hon så?) är något fräschare, men jag gillar inte henne ändå./V.

Eva-L sa...

Jag rokar sällan kolla på svenska matlagare, det är för trist. Nigellas eterrätter är oslagbara, det är dessutom mest dom jag lagar. Cheesecake med körsbärssylt.

Evova sa...

jag gillar leila. gillar inte den trista tv4 killen eller per moberg-svett-killen...

jag ar ratt fortjust i gamla jamie, de nyare ar lite for moralkakiga... nigella daremot ar alltid bade snygg o roande, o nat plockar man val upp i varje program.

Ina Garten. Kolla in henne om hon kommer pa tv. Barefoot Contessa.