torsdag, april 23, 2009

Matveckan

På lördagen lagade jag kyckling med parmesanost, timjan och serranoskinka (i receptet (Jamie Oliver) stod det parma, men såvitt jag förstår är det ingen större skillnad på tillredningssättet, möjligen grisras och deras mat). Gott blev det i alla fall. Barnen tyckte inte det var det gosaste dom hade ätit men de åt. På söndagen lagade inte jag mat alls, men jag gjorde en deg, tog hälften till ett rätt gott vanligt matbröd och den andra hälften gjorde Johan pizza på. Det blev gott. I måndags åt vi kyckling korma, kornma-delen ur burk. I tisdags åt vi torskwok med en tamarindchutney som jag köpte på Evas Farmer's Market i Shoreham. På tisdagen åt vi. På onsdagen gjorde jag köttbullar med potaismos. Köttbullar med rivna morötter, vitlök och lök till barnen och i våra hade jag i hackad röd pepparfrukt. Jag tinade samtidigt några köttfärsbiffar som blev över från förra gången och de var mycket godare, med stora bitar lök och en massa kapris.
Idag blir det en av barnens favoriträtter, kyckling med hackad vitlök och oregano (torkad) + matlagningsgrädde. Jag slår vad om att de inte kommer att äta nånting. N har varit hemma i två dagar och han kan precis som jag äta samma sak ofta så båda dagarna åt vi färsk pasta med grillkorv (N) och puttanescasås (jag) till lunch. På lördag ska vi äta pannkakor och jag tänker rätt mycket på det.

1 kommentar:

Evova sa...

mmm pannkakor...