söndag, juli 19, 2009

Experimentell matlagning

Muffinsbilden från vänster: 1. muffinssmet och körsbärssylt 2. muffinssmet, körsbärssylt och marshmallows 3. muffinssmet och marshmallows.


Verkar vara sommarens tema. Idag kokar jag bigarråer. Med socker. Jag plockade ungefär 2 liter bigarråer och avkärnade dem och nu kokar de tillsammans med 1 dl socker. Jag vet inte vad det ska bli, jag får tvinga mig själv att inte hälla i vanilj, rödvin och cointreau, eftersom det är är testmatlagning och jag måste se vad som händer med rena körsbär och socker först. Men sen ...
Just de här bären hoppas jag kommer att kunna användas i muffins och i en trifle. Kanske också till lite getost och knäckebröd. Men först måste jag veta om jag, Johan och Nils kan äta kokta körsbär ety vi är allergiska mot färska. Vi var inte allergiska så jag inledde försiktigt med lite muffins.

Uppdatering: Det blev jättegott, fast marshmallowsen smälte ut i smeten under gräddningen så de märktes inte direkt. Körsbärssylten blev fantastiskt god både på rostat bröd till frukost och på knäckebröd med getost. Triflen jag gjorde av de ugnsbakade körbärshalvorna blev helt fantastisk, men det berodde minst lika mycket på sockerkakan indränkt i cointreau. Mm.

3 kommentarer:

Daph sa...

mmmm... they look delightful!!!!

Evova sa...

hur var de? gillar iden m marshmallows. o getosten...

anna sa...

hur blev det då?