söndag, juli 12, 2009

Sommarlovet dag 143.

Jag bakar en sockerkaka och hittar på receptet själv.


2 snygga bruna ägg, 1 stort, ett lite mindre
2 dl ekologiskt strösocker, det blir nyttigare då
3-3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 gamla bananer, den ena nästan svart
5 jordgubbar av varierande storlek
1 smultron

Sätt ugnen på 200 grader. Gå ut och läs en bok medan ugnen blir varm. Gå in och vispa ihop ägg och socker. Smält smör. Blanda mjöl och bakpulver väl med ägg- och sockersmeten. Häll i smöret och 2 mosade bananer (om man har bara 1 banan tänker jag att man tar bara 3 dl vetemjöl). Skiva jordgubbarna. Se till att det är lokalt odlade, ekologiska jordgubbar, gärna plockade hos min svärmor. Hon hade visst några smultron också. Vänd ner bären i smeten, häll upp smeten i en bra form (jag gillar avlånga) och grädda (sänk värmen till 180 om ni har en superspis från 60-talet som jag har) ett tag. Jag vet inte hur länge än för kakan har bara stått inne i 10 min. Men gissningsvis 45 minuter. 30 minuter blev det i min ugn.

Uppdatering: det luktar i alla fall förtrollande gott.

2 kommentarer:

Jimmy sa...

HAHA! Här ska det vara!
//J
--------------------

Imponerande! Själv hittade jag på ett recept till pannkakor en gång som inkluderade olivolja och vitpeppar.

Det blev inte lika bra som din sockerkaka.

Kombinationen rårörda lingon och gräsig olivolja hemsöker mig i mina drömmar. Och jag kan ännu inte idag göra pannkakor

Eva-L sa...

Men bra, nu har jag det här äckliga inlägget på två ställen! Rårörda lingon och gräsig olivolja låter som nåt man skulle tvinga en vuxen att testa i smakleken (istället för den klassiska tabascon ...)