måndag, augusti 24, 2009

Middag!

Jag planerar maten runt en bild ur ett reportage om Jamie Oliver. Det är en bild på kesodressing med olivolja. Jag har aldrig sett nåt se så gott och äckligt ut samtidigt. Det smakar ungefär som det ser ut. Fast lite godare eftersom jag har ekologiska citroner. Man tar lite keso, blandar med citronrasp, citronsaft, olivolja och timjan. Till det kokar jag färska majskolvar och tunn spaghetti (inte tillsammans). Och så gör jag lax på bädd av lila sallad (oklart sort), fänkål, purjo och ännu mera citron. Om jag har tur blir citronen karamelliserad. Jag har fått en ny Årstiderna-låda.

4 kommentarer:

Evova sa...

later gott

Eva-L sa...

Det blev jättegott. Ska göra samma fast med ugnsstekt kyckling senare i veckan. Vill inte att dom ska tröttna på citron.

crrly sa...

Det låter ju jättegott. Men när jag läste att det var från Årstiderrna tänkte jag trött: Hur många sorters kål var det i lådan den här gången då? :-) Vi tröttnade till slut en höst då det uppenbarligen var ett otroligt kålår. Men man borde kanske återuppta dem...

Eva-L sa...

Ja, det är mycket kål, men sen jag insåg (6 år in i mitt wokande) att kål är underbart att woka så har det varit lättare att göra slut på den. Och sen gör man kålpudding på all våtkål och fryser in. Kålpudding måste man väl kunna göra med tofu eller quorn?
Och jag kommer alltid vara Årstiderna evigt tacksam för upptäckten av spetskål:)