tisdag, februari 02, 2010

Mitt årtionde

2000 - Vi har nyårsfest i lägenheten i Uppsala, Ulle gör sushi, jag gör tjälknöl, Mathe gör svartvinbärssås och potatis med savoykål, Eva och Jenny gör chokladpudding med marshmallowfluff. Spriten är resterna från vårt bröllop (finns fortfarande kvar en del). På väg ner till Skåne för att titta på sommarhus i maj ringer Sean från Farnham och talar om att jag har fått jobbet, jag ska börja 1 augusti. Vi köper vårt hus i Skåne. Jag blir gravid och får missfall, mitt under flytten till Guildford. Efter några månader i Guildford flyttar Johan över och vi hyr ett hus i Enfield i norra London. I december blir jag gravid igen.
2001 - Jag flyttar hem till Carola i Solna i april. Lägenheten i Uppsala är uthyrd till juni. I juli åker Johan till NY och Washington DC. Han besöker WTC och Pentagon. I augusti föds Nils. 11 september sitter jag hemma i soffan och ammar och ser på tv. Ungefär så ser resten av det året ut.
2002 - Ammar fram till augusti. Nils börjar hos dagmamma 3 dagar i veckan. I november blir jag gravid.
2003 - Är gravid och vi bestämmer oss för att flytta till Sthlm. I februari åker vi och tittar på JM:s hus i Liljeholmen. Johan vill titta på huset som byggs i Aspudden också. Jag ger motvilligt med mig. Vi köper lägenheten i huset i Aspudden. Edvin föds i Ystad i juli. I augusti flyttar vi till Aspudden. Många vänner gifter sig den här sommaren, jag missar alla bröllop.
2004 - Farfar dör i januari. Edvin följer med på begravningen, vi står längst bak i Heliga korsets kapell och sjunger Bred dina vida vingar och gråter. Jobb, dagis, osv. Barnen får en kusin.
2005 - Det här är året Nils och Edvin slänger ut större delen av sina leksaker genom fönstret ut i snön. Jag har skrivit ett inlägg om det tidigare. Jag kan fortfarande börja gråta när jag tänker på det.
2006 - Många eftermiddagar i Aspuddsparken med Articuno. Vi åker till Roskilde och har fantastiskt roligt i 1 dygn. I oktober åker vi till Disneyland Paris för att fira svärfar. Jag inser att jag vill bo i en nöjespark. Barnen får en kusin till.
2007 - Vi hittar en ny lägenhet i Aspudden. 6 rum. Vi behöver aldrig mer flytta i hela våra liv. Vi köper den och flyttar in i augusti. Sommaren är fantastisk. Vi åker till Legoland med barnen. Johan och jag åker till Brighton för att stå i kö en hel natt och köpa sista HP-boken.
2008 - Jobbar massor. Tror jag. Minns inte. I juni åker vi till Brighton och ser Yazoo. Åker till NY för första gången i oktober. I februari började jag på yoga.
2009 - Farmor dör. Jag sitter i Heliga korsets kapell och sjunger Bred dina vita vingar och gråter. Reser massor. Florida, Brighton, London, Köpenhamn x 3, NY, Dominikanska Rep. Eva flyttar till Stamford. Jobbar mkt lite. Projektledare för badrumsrenoveringen. Det blir bra.

När man bara listar dom roliga sakerna (att farfar och farmor dog var förstås inte roligt alls, men det var inte heller hjärtskärande sorgligt) ser ju mitt senaste årtionde ut som ett drömliv. Och det är det. Men jag vill också nämna sömnbristen. De 4 åren utan en hel natts sömn. Sen dess har vi förstås sovit hela nätter. Kanske 20 sammanlagt.

3 kommentarer:

Evova sa...

jag tycker det ar intressant! o jag missade att grabbarna slangt ut sina leksaker. hehe. de ar uppfinnigsrika de dar tva. o josses va med resande det blev 2009 - tecken pa att barnen ar storre?

Eva-L sa...

Ja, det är ett mkt trevligt tecken på att vi faktiskt inte har småbarn längre. De har aldrig slängt ut nåt genom fönstret igen.

anna sa...

jomen visst är det intressant! framför allt när man själv varit med här och var :)