Det är är ett gammalt inlägg från februari 2008
Världens bästa semmelbullerecept by me
75 g smör
25 g jäst
2,5 dl mjölk
0,5 dl sockerknivsudd salt
kardemumma efter behag, jag tog för lite, dessutom tycker jag man ska mala själv
7 dl extra fint vetemjöl
dela jästen i småbitar i stor bunke, smält smör, häll på mjölk, häll över mjölksmöret på jästen vispa ihop det (jag vispar alltid här för det tar för lång tid att röra tills jästen smälter, än så länge har ingen deg dött), häll i socker rör tills det löst sig, häll i det lilla saltet och kardemumman, rör ner mjölet, ta ev. mer, när degen är klar är den glansig och kladdar inte, den är stummare än vanlig bulldeg som har mer elasticitet. låt jäsa i 40 min, det gör inget om det blir mer, men inte mindre. forma bullar, jag gjorde 10 st. jäs bullarna i 30-40 minuter. sätt ugnen på 220 grader och grädda i 10 min. skär bort lock, kladda i chokladpudding (färdig) och spritsa ICA:s färdigvispade grädde på, strö över chokladflorsocker och ät med varm mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar