Måndag: Kyckling korma med morötter, vitkål, paprika och rödlök. Jasminris. För Edvin är hungrig.
Tisdag: Sweetchillilax med bulgur ala dagens DN.
Onsdag: Pasta med kikärter. Och tomater. Och fläsk.
Torsdag: Blomkålssoppa. Helt söndermixad. Och kanske nån ost i. Pannkakor, supertunna.
Fredag: Risotto. Grundrecept, första försöket. Förrätt sushipizza. Barnen får kycklingklubbor. Vitlöksbröd.
Lördag: Johan lagar mat
Söndag: Jag lagar mat så det blir paprikas. Som jag lagar på onsdag. Till lunch blir det vårrullar och glasnudlar. I förrgår köpte jag 120 st vårrullar.
Och när jag ändå är igång ...
Måndag: Korv stroganoff åt dom vuxna och fiskbullar åt barnen. Med De Cecco-spaghetti.
Tisdag: Ingen aning, kanske skakar jag fram ett recept ur Barilla-appen.
Onsdag: Asiatisk biff med sesamolja och röd chilipeppar. Och nudlar.
Torsdag: Linssoppa och pannkakor. Jag uppskattar förutsägbarheten.
Fredag: Om jag åker till Hötorgshallen: prosciutto nazionale och citronoliver från Österqvists. Annars hemgjord pizza.
Lördag: Johan lagar mat igen
Söndag: Återkommer
Nu ser det ut som om jag hånar Johan för att han lagar mat så sällan och det gör jag, men sanningen är att jag lagar helst mat själv eftersom då får jag bestämma vad det blir. När Johan lagar maten försöker jag påverka honom på olika sätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar