torsdag, april 07, 2011

Jag läser vidare

Till eventuella elitistmörkerbokcirklare som hittar hit: OBS! att det kommer en slags Googolplex-spoiler längre ner i texten!


Jag fick hem Googolplex och de andra sf-böckerna häromdagen och läste snabbt den och har börjat på och kommit halvvägs i The Carhullan Army. Nu ska vi antagligen läsa Googolplex som nästa bok i bokcirkeln så jag vill inte säga nåt om den och jag är ju inte klar med The Carhullan Army så jag borde inte säga nåt om den heller, men den är underbar (alltså dystopier är det bästa!).
Igår läste jag One Day av David Nicholls och gillade verkligen inledningen och London, för jag gillar London (+ att jag har besökt och bott i England flera gånger under den 20-årsperiod boken utspelar sig, vilket gav ett extra perspektiv som jag uppskattar), men jag har börjat irritera mig så mycket på alla huvudrollsinnehavare (för ibland undrar jag om en del författare tänker lite för mycket på filmärttigheterna när de skriver) i alla böcker jag läser. (Jag kan säga en sak om/till Jack i Googolplex att skaffa dig ett liv förihelvete eller bara ). Jag har läst för mycket och för lite för att ägna tid åt tramsiga huvudpersoner. Fast One Day sträckläste jag förstås (fast jag hoppade över 100 sidor i mitten) eftersom den är upplagd så och väldigt välskriven och jag tycker mycket om endagperår-perspektivet. Jag kan ha tröttnat så intensivt på Dex & Em (dels för det töntiga, "Dex & Em", verkligen special att de har smeknamn) för att Dex jobbar "inom media" och "Em" helt saknar all tåga. Jag trodde verkligen att det skulle bli något av honom. Jag orkar inte med de här patetiska media-jobben. Jag hade föredragit att han hade blivit fotomodell, om han nu var så himla vacker. Jag önskar att Dexters liv hade varit lite mer lyckat, lite mer struktur. Gärna mayhem, men sen hade han väl kunnat bli trädgårdsmästare? Och Em, himla tröttsamt med nån som i 20 år måste upplysas om hur vacker, sexig och smart hon är, utan att "tro" på det.
Om jag fyllde 40 i tisdags? Jo, så var det. Nu ska jag gå och läsa dom där 100 sidorna i mitten.

2 kommentarer:

Evova sa...

jag laser en sjalv-hjalpsbok som jag plockade upp pa barnes and noble. inte sa mycket hjalp mer 'kolla pa mig jag ar sa otroligt cool o lyckad o har tagit massa droger men ar nu valdigt rik' jag kanner att den boken skulle jag kunnat missa... vill du lana den? :-)

Eva-L sa...

Den enda självhjälpsbok jag har läst är Eat, pray and love och där gick det att konstatera att allt de hon gick igenom i 35-årsåldern klarade jag av mellan 17 och 23 (utom resorna möjligen och att yogan kom lite senare). Jag antar att alla självhjälpsböcker följer samma linje och nöjer med därmed. Kosmos får gärna belöna mig för det.