söndag, maj 01, 2011

Påskläsning

Inledde med Patti Smiths Just Kids som var så fantastiskt bra på alla sätt. Språket var avskalat och rakt på sak och varje ord var rätt. NYC, kärlek, smärta och böcker.
En hel del Sonja Åkesson-dikter ur Vara vit mans slav : och helt andra dikter i urval av Jenny Tunedal.
Medan jag väntade på att bli serverad påskmiddag läste jag Underbar och älskad av alla av Martina Haag och Min mamma piraten av Jackie French. Jag gillar Martina Haag, hon kan vara enormt rolig. Fast jag tycker fortfarande texten hon skrev till Uppdrag: mamma är den allra bästa och den här boken var inte så intressant för mig. Min mamma piraten var alldeles underbar och jag ska genast köpa mina kids ett eget exemplar.
Dessutom läste jag större delen av en Koontz-bok, men hann inte klart (skummade dock slutet, som var lite för ofantastiskt för att jag ska plocka upp den igen tror jag). Bar runt rätt länge på första delen i Eriksens Malazan-serie eftersom jag vill läsa om den, men det känns som ett sånt jätteprojekt om jag då skulle få för mig att läsa alla böckerna i ett svep så jag väntar nog. Dessutom vill jag egentligen helst läsa om George R.R. Martin-böckerna, om jag bara kan hitta dom.
Istället läste jag den fantastiska ungdomsromanen Förvandlingen av Margaret Mahy. Lika bra varje omläsning. Och så fort jag kom hem kastade (fast jag jobbade lite först, för jag var tvungen, så jag väntade med att hämta ut den) jag mig över Cirkeln och sträckläste den (en halvtimmes jobb, en halvtimmes läsning).

Inga kommentarer: