söndag, augusti 14, 2011

Uppochnerkrusbärskaka

2 dl krusbär
1 msk muscovadosocker
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör

Jag lade ett bakplåtspapper i botten på formen som jag smörade generöst och bröade med kokosflingor, för jag gillar kokos. Strödde muscovadosockret över botten, lade på halverade krusbär och strödde kanske på lite mer socker. Sedan lär jag kitchenaiden vispa ihop socker och ägg för det blir så FLUFFIGT. Jag siktade ner det ihoprörda mjölet och bakpulvret, rörde några varv och sen hällde jag på smöret och rörde ihop alltsammans och hällde smeten på bären i formen. I ugn i 45 minuter i 180-200 grader (graderna är avskavda på min ugn så man får gissa.) Under tiden kakan bakades läste jag några kapitel ur Misterioso av Arne Dahl. Och nu tycker jag att kakan är lite för fin för att skäras upp så jag vet inte hur den smakar.Krusbären kommer från vår krusbärsbuske i sommarträdgården. Alla våra fruktträd och bärbuskar bär sinnessjukt mycket frukt och bär fram tills de inser att vi inte sköter dem och då lägger de av, så en får passa på. Imorgon sylt.

Daph, this is a gooseberry upside down cake that I made from our own gooseberries. It's quite delicious and we're having it for afters with whipped cream. I brought lots of gooseberries back from our summer house and Im also going to make some jam to go with cheese. Earlier this summer mom made me some cherry jam and my mother-in-law made me some fig and plum jam.

4 kommentarer:

Daph sa...

it looks delightful! wish I was there to have some with you all! :)

Evova sa...

Alskar krusbar! Min favorit ar krusbarssmulpaj. Mmm. Kanske gora en lite burk sylt till mig?

Eva-L sa...

Me too, Daph. Just as much as wish I could taste your tomatoes ...
Ja, Eva, jag gör sylten först så får vi se hur den smakar. Men jag tänker mig en glöggprovarkväll till jul, när vi äter ost, pepparkakor och en hemska massa sylt.

Linda sa...

Gud så gott med krusbär!!!