fredag, februari 03, 2012

En enkät

Senast lästa: Lisa Shearins Magic Lost, Trouble Found
Senast köpta bok: E-bok: The Fault in Our Stars av John Green, bok: Carol Harris Blitz Diary
Senast lånade bok: Minns inte
Senast fådda bok: Kan vara Murakamis Fågeln som vrider upp världen när jag fyllde år 2010. Det är verkligen förfärligt. Hur kan ingen ge MIG böcker? Eller åtminstone bokpresentkort? Skärpning.
Favoritbokhandel: Waterstones i Brighton, SF-bokhandeln i Gamla stan
Favoritbibliotek: Motala stadsbibliotek 4-ever
Antal lånekort: Aktiva? 1. (Jag har lånekort i Motala, Uppsala, Guildford, Enfield, Alexandra Park och Stockholm.)
Använder som bokmärke: Oftast kvitton.
Favoritfärg på bok: Gillar svarta böcker. Och vita. Och rosa, röda, blå, mörkgröna, bruna ...
Favoritmat/snack vid läsning: Te.
Favoritdryck vid läsning: Erm, te.
Favoritställe att läsa på: Soffan, som är bara min, i vardagsrummet, uteplatsen i vårt sommarhus, hängfåtöljen på svärisarnas uteplats i Skåne.
På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: 8% i e-bok
Den här boken köper jag till en förälder: Pappa fick World War Z sist. Han är numera extra tacksam för motorsågen och yxan han hanterar dagligen.
Den här boken köper jag till min bästa vän: Min bästa bokvän köper sina böcker och jag mina och sen byter vi. (Fast vi måste lösa det här med Kindle-böckerna ...)
Den här boken köper jag till en partner: Metro 2033 och Tinker, Tailor, Soldier, Spy var de senaste böckerna jag köpte till Johan. Han har läst båda.
Favoritgenre: Skönlitteratur.
Favoritformat: Vanlig pocket.
Författarfavorit: Vilket av mina barn älskar jag mest? (Jag kan ju säga så mycket som att William Styron inte är någon favorit).
Den tjockaste bok jag läst: Kanske Harper & Collins-utgåvan av LOTR i ett band?
Den tunnaste bok jag läst: Vid Grand Central Station där satt jag och grät är rätt tunn.
Favoritljud när du läser: Hör inga ljud när jag läser.
Favorittidning: World of warcraft är den enda tidskrift jag läser just nu. Och Elle mat och vin.
Prenumererar på: Elle mat och vin, Utopi, Kamratposten, Tivoli, Kalle Anka
Favoritbokblogg: Se: "författarfavorit". Men, den bokblogg som jag läser mest just nu (förutom de där jag är inne på dagligen) är Bokbabbel.
Mitt bästa bokminne: Bara för att det är snöstorm ute: i januari 1999 satt jag i lobbyn på det här hotellet och läste Agatha Christie. Hör du Lennart, skulle vi inte testa och se hur länge man egentligen stod ut med att bo på lyxhotell och läsa skönlitteratur? Jag är tillgänglig hela nästa vinter.
Senaste bokfyndet: Bästa bokfyndet under 2011 var inte till mig utan den kompletta samlingen Dragonball till barnen för nästan inga pengar.
Senaste impulsköpta bok: Alla?
En bra bok att ge bort: The Darling Buds of May av H.E. Bates
Bokgenre som jag undviker: BOATS, självhjälpsböcker
Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: flyttar dem till sommarhuset, försöker att köpa böcker jag tror att jag inte kommer att vilja behålla som e-böcker, försöker ge bort andra, men det har hänt att jag har kört ett gäng till tippen (nej, ni ville inte ha de böckerna)
Så här håller jag koll på vad jag läst: .txt-fil
Så här sorterar jag min bokhylla: Genreuppdelning: fiktion, deckare, fantasy/SF, icke-fiktion. Språk: svenska, engelska (ryska, hahaha). Bokstavsordning. (Använder också systemet "travar på golvet, i fönstret, i en låda i köket, i en piedstal och under vardagsrumsbordet"). Har bara pocket här, men i Skåne där jag har båda, så delar jag upp i pocket och inbundet också. Johan sorterar sina böcker själv, men har något liknande system.
Nästa bok jag ska läsa: Har precis börjat på The Fault in Ours Stars och insett att jag förmodligen kommer att behöva läsa något väldigt oledsamt efteråt. Kalle Anka?

Inga kommentarer: