fredag, juni 01, 2012

Bokhoppning

Jag tänkte delta i Annikas bokbloggsjerka (trots att jag dör lite när jag skriver ordet jerka - världens fulaste ord?) För jag skriver ju om böcker, mest. Och när jag såg frågan i regel 4 så kunde jag inte låta bli!

Fråga: Har du bokat en resa någon gång bara för att själv få uppleva en miljö som du har läst om i en bok? Om inte, skulle du kunna tänka dig att göra det?Nej, men däremot har jag mycket medvetet suttit i en hotellobby i Västindien och läst A Caribbean Mystery och druckit rum punch. Jag behöver helt enkelt ingen bucket list, för jag har redan gjort det bästa.

Jag har också läst Death on the Nile i Egypten, Darkly Dreaming Dexter i Florida (inte Miami, utan Orlando), Victoria Thompson-deckare i NY. Jag kan absolut tänka mig att boka resor enkom för att läsa vissa böcker i vissa miljöer. Så klart. (Min bästa Christie-bok är They Came to Baghdad.) Och jag och J pratar om att åka till Moskva för att besöka några tunnelbanestationer tillsammans (han har redan varit förstås ...)
Det finns en del ställen jag vill undvika också: Arktis (Dark Matter) och Maine (Stephen King). 

8 kommentarer:

Anna sa...

Så spännande resor du gjort med inplanerad läsning på plats! Bagdad låter dock lite farligt, säger en ganska harig resenär.

Henrik Johansson sa...

Rum punch är fint! Jag får ofta lust att läsa böcker efter jag varit på en ny ort. T ex Kafka och Golem efter Prag.

Vargnatts bokhylla sa...

Åh Moskva och se lite tunnelbanestationer kanske får åka upp på min drömlista också. Det hade varit häftigt :).

Monika sa...

Det där håller brukar jag också föredra. Åka någonstans och läsa en bok som utspelar sig där.

Lotten sa...

Jag tänkte göra så lite mer systematiskt framöver, läsa böcker som utspelar sig där jag är.

Sara Pepparkaka sa...

Jo, om man far till Moskva, då vill man väl nog se vissa tunnelbanestationer!

Eva-L sa...

Oj, vilket inflöde! :)
Läsning och resor var ett roligt ämne!
Jag tänkte inte åka till Bagdad, men jag är väldigt nyfiken på den delen av världen, kanske för att den är så otillgänglig för en vanlig resenär. Å andra sidan är det ju bra att det finns litteratur om platser som det inte går att åka till av olika anledningar. Man vill ju drömma också ...

Skrivande sa...

Vill också gärna besöka Ryssland! Så fort det blir lite mer resor och mindre studier för min del ska jag absolut ta efter dig och anpassa läsningen efter land! :)