söndag, oktober 07, 2012

Läslista september

Det här går ju inget vidare, jag avskyr bloggers nya utseende. Jag kanske helt ska byta bloggverktyg och se om det blir roligare.

september


gary shteyngart - super sad true love story

karolina ramqvist - alltings början

diana wynne jones - häxkraft

diana wynne jones - de sju makterna

betty smith - a tree grows in brooklyn

caitlin moran - how to be a woman

william goldman - the princess bride

michelle paver - vargbröder

charlaine harris - dead until dark

jeanette winterson - fyrväktaren

cassandra clare - city of bones

nene ormes - udda verklighet

antal böcker: 12
e-böcker: 2
omläsning: 4

Bäst: Fyrväktaren
Sämst: CoB
I augusti och september var jag på två författarsamtal på Internationella författarscenen: Caitlin Moran och Jeanette Winterson, båda fantastiska på helt olika sätt. Jeanette Winterson fick mig till och med att vilja skriva själv, har aldrig hänt förr. Caitlin Moran har jag läst till och från i många, många år, men slaviskt från ca när jag upptäckte hennes texter på nån slags parenting-sida på The Times sajt, där hon skrev emellanåt, och som jag sedan läste fram till the famous paywall, när jag snällt fick gå tillbaka till Guardian och Nigesl Slater igen.
Jag har velat läsa A Tree Grown in Brooklyn länge, länge pga titeln och hade en helt annan bild av vad för slags bok det skulle vara, än vad det sedan var. T.ex. trodde jag att den skulle utspela sig på 50-talet ... Efter en därför något förvånande start, så visade den sig vara rätt så jättebra ändå. Tuff tjej för längesen. som inte gav sig. Shteyngart-boken läste jag på rekommendation av J. Den var bra och smart, men jag föll aldrig riktigt för Lenny, och då var han ändå den ende sympatiske personen i hela boken. Framtidens människor alltså, de bör helst vara zombiedödare. Jag läste mkt på svenska, och hela två svenska författare. Jag har alltid gillat Karolina Ramqvists texter, även denna, och Nene Ormes bok var verkligen bra. Intressant och överraskande. Jag förstår inte denna glädje inför överraskningar som drabbar mig, i vanliga livet är det inget jag vill ha. Alls. Jag läser Sookie-böcker för att somna och Diana Wynne Jones-böckerna var ett försök att snärja barnen, men det misslyckades tyvärr. Vargbröder köpte jag nånstans till E. och den var förvånansvärt bra. Spännande intrig som inte var förutsägbar. (City of Bones = inte alls särskilt bra. Helt tvärtom faktiskt. Jag har ett ex för bortgivning om någon ändå vill testa.)

Inga kommentarer: