söndag, april 28, 2013

Book retreat

 Jag tycker inte om att träffa nya människor och jag undviker helst situationer när jag känner mig obekväm dvs. alla utom med min närmaste familj + V. och E.. De senaste åren har jag försökt ändra på det, för det blir trots allt rätt ensamt att sitta hemma och jobba och aldrig träffa nån utom den närmsta familjen (de andra två bor i Farsta resp. NY, vilket är jävligt långt borta). Till exempel anmälde jag intresse för att delta i en bokcirkel (EMK) och GICK, HELT SJÄLV, PÅ DEN FÖRSTA TRÄFFEN. Jag har aldrig gjort nåt sånt tidigare och det gick förstås bra. De andra var inte utomjordingar. Nu var det dags för en ännu större utmaning: att med 29 helt okända människor (några kände jag till från twitter och bloggar) (+ 1 från EMK) tillbringa en hel helg på en kursgård för att läsa böcker. Jag ångrade mig ca 1000 ggr, men jag åkte ändå och jag är så glad för det. Det var ganska ansträngande emellanåt, särskilt vid måltiderna, när de flesta andra verkade känna varandra rätt väl eller bara var normalsociala vad vet jag, men vid den sista lunchen var jag bekväm nog att sitta vid ett eget bord och läsa hela lunchen - FÖR DET FICK MAN.
 Jag har fyra sidor fulla med boktips från diskussionerna om 1. ungdomsböcker, 2. ljudböcker (+ att jag vann en helt egen ljudbok och är nu hemskt  peppad att lyssna på romaner, inte bara självbiografier), 3. sex i böcker (inte så många tips, mer diskussion, fast mkt intressant och 4. gamla böcker. Jag ångrar att jag inte förberedde mig lite bättre, jag hade säkert haft bättre egna tips om jag inte hade behövt tänka på stående fot.
 Bubbel och läsplatta.

Utomhusdiskussion om gamla böcker.

Det var mycket mer på programmet, så jag valde det jag var mest intresserad av och fick en hel del läst också. Jag träffade också många fantastiskt trevliga boknördiga kulturtanter, som inte heller var utomjordingar.

Resan arrangerades av Breakfast Book Club och jag tror inte det dröjer förrän jag vågar gå dit också.

Daph, I went on a book retreat. Book retreat - it could well be the best invention EVER.

Inga kommentarer: