tisdag, augusti 13, 2013

Bokenkät

Jag hittade en enkät hos Breakfast Book Club.

Om du för en dag fick hoppa in i en bok, och leva där- vilken bok skulle du välja?
Dash & Lily's Book of Dares, för jag vill vara i NY.

Vilken bok ska du börja på härnäst?
Halva liv av Mats Strandberg.

Hur får du oftast boktips?
Twitter, Goodreads, EMK, folk omkring mig, boklådor.

Det är filmen ”Day after tomorrow” på riktigt och för att inte frysa ihjäl måste du hålla liv i elden. Vilka böcker offrar du till brasan?
Kanske Johans böcker? Han har ett gäng uppslagsböcker i Skåne, som INGEN använder. Sedan skulle jag börja med mina gamla läroböcker från gymnasiet.

Aliens/robotar/en sekt tar över världen och bannlyser alla böcker utom en. Vilken tycker du ska vara den bok som sparas och varför?
Går inte att svara på.

Jultomten hälsar på dig och säger att det aldrig mer blir någon jul om du inte skriver in dig själv i en bok. Vilken bok vill du vara med i och vad gör du därinne?
Inser att jag verkligen inte har något att bidra med.

Din favoritförfattare åker limo/skateboard/pulka förbi dig. Givetvis springer du efter. Vem är författaren och vad frågar du?
Det är ju olika, olika dagar men kanske är det Deborah Hautzig och jag ber henne berätta allt om hur det vara att växa upp i NY på 60- och 70-talet. Eller så är det Fay Weldon och jag frågar ut henne om hennes noveller.

Om du skulle skriva en egen bok- vad skulle den handla om?
Den skulle handla om nåt som hände en gång, men eftersom jag inte vet om jag ska skriva den eller inte, vill jag inte säga mer än så.

Vilken typ av böcker behövs det fler av?
Kokböcker från mina favoritkokboksförfattare (mest Nigel Slater)

Finaste budskapet från en bok du har läst?
Jag läser inte så många böcker med fina budskap. Mer hemska budskap som att människan är dömd att upprepa samma misstag i evighet och sånt.

En person som du gärna vill trycka upp mot väggen och hångla med är på besök. Vilken bok ger du till personen för att impa/komma i stämning/visa hur bäst du är?
Alltså, jag föreställer väl mig att jag hånglar upp honom när han väl kommer. Kanske har jag skickat honom The End of the Affair först.

Du är ensam med en främmande människa i hissen/sängen/bussen. Vilken bok börjar du prata om för att lätta upp den tryckta stämningen?
World War Z, för att föra in samtalet på överlevnadsstrategier.

Om du måste välja mellan att läsa en bok från början till slut men bara varannan sida, eller från slutet till början kapitel för kapitel. Vilket väljer du?
Slutet till början. Jag kan läsa böcker i nästan vilken ordning som helst, men jag behöver alla sidorna (jag skumläser ofta, men att inte få se sidan alls vet jag inte om jag skulle klara).

Inga kommentarer: