fredag, augusti 19, 2016

Danmarkssommar

Jag tror att vi slog sommarbesöksrekord i Danmark, vi var där hela fyra gånger (och besökte bara Tivoli en gång, rekordet är tre på en sommar tror jag).

Vi inledde med ett övernattningsbesök tillsammans med våra kompisar M, Y och K. Vi besökte Tivoli:
Nytt för i år var att barnen, numera tonåringarna, gick för sig själva och vi andra drack öl och gick runt och beundrade Tivoli (utom J som fick åkt Håll på hatten och Dæmonen).
Vi hittade en himla trevlig liten butik med donuts på Larsbjørnsstræde. Vi åt också på Madklubben på Vesterbro, jättebra och barnvänligt och nu vet vi att det går att beställa för mycket desserter. Men gott var det, särskilt panna cottan.

Andra besöket var Beyoncé på Parken:
Vi gick genom halva Köpenhamn i 25-gradig värme och fångade Pokémon. Och eftersom det gick så bra att fånga Pokémon tog vi med barnen på en dagsutflykt en vecka senare enkom för att fånga Pokémon (dom) och fota i Ørstedparken (jag). Men först åt vi hamburgare på Halifax.


Sista Danmarksbesöket för sommaren vara faktiskt inte i Köpenhamn utan i Helsingör! Vi åkte till Kronborg Slot för att titta på Hamlet (och fånga några Pokemon). Vi såg Hamlets monolog och slutscenen med värjor och gift och gick ett varv i katakomberna som var fantastiska (fast vålnaden hade rast). Kronborg Slot var otroligt fint och klart värt ett besök även när de inte spelar Shakespeare. Men det var jättekul att se Hamlet i rätt omgivningar, både barn och vuxna tyckte det var bra.

Obs! Yorick på bordet.

Inga kommentarer: