onsdag, augusti 24, 2016

Sjuttonde och artonde krysset

About royalty (fiction or non)
Lady Catherine och verklighetens Downton Abbey av Lady Fiona Carnarvon innehöll en del skvaller om kungligheterna i England på 20- och 30-talet.

Longest book on your TBR
Planen var att läsa Perdido Street Station, men som alla andra (utom J) körde jag fast och bytte till nåt mer intrigdrivet, nämligen Anna Karenina, som i min presentversion från DN (!) klockade in på 1135 sidor. Författarna är nog Lev och Sofia Tolstoj. Jag gillade den mycket, men tyckte det blev lite tungt med Levins filosoferande om sin personliga tro. Jag vet inte hur länge jag har hållt på med Anna Karenina, men det är ett par år (jag läser den eller Krig och fred parallellt, när jag är på stan och har glömt bok). Jag vet inte om jag någonsin hade orkat mig igenom den engelska översättning jag höll på med, men Ulla Roseens svenska översättning var en fröjd att läsa. Nu väntar jag bara på att få tag på en översättning av Krig och fred till svenska. som jag vill läsa (den av Staffan Skott som finns bl.a. på stadsbiblioteket har tydligen ett alternativt slut och det lockar mig inte alls).

1 kommentar:

Staffan Skott sa...

Det är inte ett alternativt slut. Det är första versionen, urversionen. En redogörelse för detta finns i en efterskrift i utgåvan.