tisdag, juni 20, 2017

Tematrio: Sommarplaner

Lyrans tematrio den här veckan är sommarplaner och de behöver inte vara bokrelaterade! "Berätta om tre saker ni planerar göra i sommar."


1. Jag brukar alltid läsa om någon fantasybok eller -serie på sommaren och i år fick jag plötsligt för mig att läsa om Malloreon av David & Leigh Eddings. Jag läste en text om alkemi och mindes alkemisten på universitetet de besöker i Malloreon och blev sugen på att läsa om den. Jag minns den som delvis rätt så himla bra och delvis alldeles för lik Belgariaden (den här gången läser jag dock inte Belfariaden först, 10 böcker känns inte rimligt om jag vill läsa något annat i sommar).

2. Jag ska äntligen, äntligen åka till Skagen! Via Aarhus och Hirtshals. Barnen är inställda på skagenröra (som väl är göteborgskt?) och jag på långa stränder och havsbad.

3. Jag planerar att vara mer i trädgården. Det borde ju inte vara så svårt att gå från insats noll, till att åtminstone bygga ihop en trevlig uteplats eller sätta upp hängmattan? Kanske rensa en rabatt? Plocka lite rabarber och göra en paj?

Inga kommentarer: