lördag, augusti 17, 2019

Två stjärnor och en önskan

Jag har sjutton inlägg taggade med Kulturkollo. Knappt att det ens funnits en blogg här de senaste fem åren utan Kulturkollos inflytande och entusiasm. För Kulturkollo har funnits i fem! fantastiska år! Kollektivet har bett sina läsare om två stjärnor och en önskan, dvs. två saker vi verkligen har gillat hos Kulturkollo de senaste fem åren och en önskan inför framtiden.

Stjärna 1: en av de roligaste utmaningarna var när temat var Danmark och vi skulle skriva en lista med bästa danska författare/bok, bästa danska film, bästa danska TV-serie och bästa danska kulturtips, efter som det låg så rätt i tiden för mig som pluggade danska på SU och ville berätta för alla om hur bra allt var med Danmark.

Stjärna 2: Kulturkollos egna rum på Bokmässan - bokbloggarrummet, som var en oas under mitt första besök på bokmässan 2015. Så många trevliga kulturkollo:are, bokbloggare och författare i en salig blandning. Det var några trevliga år och även om det är tråkigt att Kulturkollo inte längre har ett rum, så är det ok för min del, för nu träffar jag alla på golvet och på seminarierna istället, men jag hade knappast lärt känna lika många så snabbt utan rummet.

En önskan: jag ska plugga polsk litteraturvetenskap på SU i höst (håll tummarna för att jag ska hinna), så tema östeuropeisk litteratur kanske? (Då kanske vi med gemensamma krafter kan lyckas klura ut vilken polsk ungdomsbok det var jag läste på 80-talet, som utspelade sig i en polsk stad på kanske 70-talet och handlade om en eller två ungdomar som bodde i ett lägenhetshus och gick i skolan och deras familjer. Det kanske inte var Polen men jag är nästan helt säker.)


Jag har inga förbättringsförslag, jag tycker det är bra som det är och jag gillar inte förändring. Fortsätt för alltid så är jag nöjd och glad!

Och det allra bästa med Kulturkollo är ju ni fantastiska skribenter och superbokbloggare och jag är så glad att få vara en hangaround i kollektivet.

1 kommentar:

Anna sa...

Härligt att du förslår ett utmanade tema för oss ... Vi får se vad hösten har i sina gömmor :-) Tack för all pepp och din härliga feedback. Den värmer!