måndag, september 16, 2019

Funderingar

Jag funderar på att starta en ny blogg, en ren bokblogg. Dels för att jag inte alltid vill att exakt alla läsare som kommer hit för bokinlägg ska läsa mer privata utsvävningar och dels för att jag vill kunna blogga från telefonen och Blogger-appen är närmast icke-existerande. Tyvärr lär det aldrig bli nån, för jag kommer inte att komma på vad den ska heta och den här bloggen heter ju inte beslutsangest för intet.Edit: (Jag tittar på Helvetica-typsnittet för Philip Teir skrev på Twitter att han använder Helvetica för tidningsartiklar och Courier för skönlitteratur. Själv använder jag mest Times New Roman. Tidigare använde jag Arial, för det är lätt att läsa och såg snyggt ut i bloggen, nu inser jag att jag använder tydligen Helvetica själv? Jag trodde jag använde Times New Roman för det gör jag i alla arbeten där jag väljer själv. Men det kanske inte är lika snyggt i bloggen? Jag gillar Courier, men visst

ser det ut som om

jag försöker dikta om

något naturisktOch nu vet vi varför jag inte lägger ut mer av min poesi här på bloggen; ren oförmåga och förfärande få alster (mycket ligger gömt i nåt förråd som Vibeke har nånstans. Fast det är en haiku om man räknar västerländska stavelser och tar hänsyn till temat.)

Och förlåt för att jag har blandat så många olika typsnitt i samma text. Jag är medveten om hur stötande det ter sig för känsliga ögon. Tänk på det som ett experiment.

Inga kommentarer: